Robot Jepang

Masio elek2 ngene aku yo tau nang Jepang loh rek, njajal mangan nang restoran sing rodo’ mbois. Nek nang Suroboyo ‘kan pelayan’e menungso, nang Jepang wis nggawe robot…

"What is your nationality…?", robot takon…
"Indonesia…" jareku…
"Selamat datang…", jare robot nganggo bahasa Indonesia…
"Apa bahasa suku Anda…?", robot takon meneh…
"Jawa…", jareku…
"Sugeng siang. Badhé pesen nopo…?" Jare robot nganggo boso jowo…
"Canggih yo…?"
Cak Min : "Onok rujak cingur…?"
Robot : "Onok…"
Cak Min : "Pesen sak porsi…"
Robot: "Porsi gedhe opo cilik…?"
Cak Min : "Porsi gedhe…"
Robot : "Lombok’e piro…?"
Cak Min: "Sepuluh…"
Robot : "Nganggo kangkung…?"
Cak Min : "Yo…"
Robot : "Nganggo timun…?"
Cak Min : "Yo…"
Robot : "Nganggo tahu…?"
Cak Min : "Yo…"
Robot : "Nganggo tahu jowo opo tahu jepang…?"
Cak Min : "Sing endi wae lah manut…!",
Robot : "Kacang’e diuleg opo diblender…?"
Cak Min : "Kuarepmu…!"
Robot : "Kacang’e setengah mateng opo mateng…?"
Cak Min : "Goréng sing gariiiiiiing…!!"
Robot : "Nganggo bawang goreng nggak…?"
Cak Min : "Iyolah…, asu…!"
Robot : "Dipiring opo dipincuk…?"
Cak Min : "Piring…!"
Robot : "Lengone nganggo margarin opo minyak kelapa…?"
Cak Min : "Jelantah… wedhus..!!!" Mangkel poll soal’e wis sepuluh menit dhewe…

Robot meneng, lampune byar pet kelap kelip kayane lagi diproses. Kiro-kiro telung menitan robot’é ngomong maneh:

Robot : "Pesenan tak tompo. Tapi ga’ isok tak suguhno…"
Cak Min : "Lha lapo…? Aku wis ngenteni suwe, interogasi karo koen, koq saiki ga’ isok Ndheng…?
Robot : "Soal’e durung ono asune karo wedhus’e…"
Cak Min : "Juampooot… isok sempel aku. Ga’ mbadhog nang kene, ga’ patek’en… (karo nguntal klompen)
#Robot #Jepang #Suroboyoan

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s